Victoria Logistic d.o.o.

Victoria Logistic ima stratešku ulogu u poslovnom sistemu Victoria Group. Kompanija obezbeđuje potrebne sirovine za preradu u fabrikama Victoriaoil i Sojaprotein, ali se takođe bavi trgovinom, distribucijom, transportom i skladištenjem roba za potrebe svih kompanija članica. Kroz svojih 300 kooperanata, uspešno sarađuje sa preko 40.000 poljoprivrednih proizvođača soje, suncokreta, uljane repice, pšenice i kukuruza. Victoria Logistic je tržišni lider u oblasti otkupa uljarica i žitarica.

Victoria Logistic organizuje primarnu proizvodnju, obezbeđujući poljoprivrednim proizvođačima najkvalitetniji repromaterijal – mineralna đubriva, semena i pesticide. Farmerima je na raspolaganju i stručna služba Agroservis, čiji saveti i profesionalna pomoć za cilj imaju postizanje visokih i stabilnih prinosa. Agroservis vrši uzorkovanje zemljišta, analize plodnosti i daje preporuke za đubrenje i primenu sredstava za zaštitu bilja.

Victoria Logistic se bavi i otkupom biomase – slame od soje, pšenice, ječma i kukuruzovine. Pretvaranje proizvodnih ostataka u bioenergent omogućava ne samo energetsku nezavisnost većine fabrika u sklopu kompanije Victoria Group, već i smanjenje emisije štetnih gasova.

Kompanija poseduje značajne skladišne kapacitete - silose ukupnog kapaciteta 200.000 tona, dok se u eksternim skladištima čuva dodatnih 650.000 tona različitih vrsta robe.  Ukupan obim transporta koji realizuje Victoria Logistic prelazi 2 miliona tona godišnje.